Gå til indhold

Om os

HVAD LAVER AMBASSADEN?

"Vi arbejder for Danmark, når det gælder. Hvor det gælder"

Det er kernen i fortællingen om, hvad udenrigsministeriet er sat i verden for. Og dermed også hvad der forventes af den danske ambassade i Cairo. Ambassaden arbejder for danske interesser bredt. Vores udenrigs- og sikkerhedspolitiske interesser. Vores handelsinteresser. Vores arbejdsopgaver er mange og dækker meget bredt.

Ambassaden er Danmarks ”øjne og ører” i Egypten. Vi forsøger at tegne et præcist billede af situationen i Egypten, således at den danske regering har et ordentligt grundlag at formulere sin udenrigspolitik på. Ambassaden er også omdrejningspunkt i forbindelse med officielle politiske besøg i Egypten, f.eks. af ministre og embedsmænd, og forsøger at fremme kendskabet til Danmark i Egypten via kulturfremstød og via denne hjemmeside og på sociale medier. Du kan følge ambassaden via de sociale medier. På Facebook Embassy of Denmark in Egypt - Instagram Denmark in Egypt LinkedIN (Trade Council) Du kan også følge ambassadøren på Twitter DKAMBinEgypt.

En vigtig opgave for ambassaden er at hjælpe nødstedte danskere f.eks. i tilfælde af sygdom, ulykker, tyveri og fængsling. Ambassaden kan også assistere danske statsborgere med pasudstedelse samt råd og vejledning i en lang række andre forhold. Det er også ambassadens borgerserviceteam, der står til rådighed for egyptiske statsborgere, som ønsker at søge om visum eller opholdstilladelse i Danmark. Du kan læse mere på følgende link

Ambassaden er også den primære indgang for dansk erhvervsliv, der ønsker assistance til at gøre forretning på det egyptiske marked. Vi tilbyder en række ydelser lige fra markedsanalyser over partnersøgning og mødeprogrammer til rådgivning i forbindelse med virksomhedsregistrering. Ambassaden bruger også sin unikke adgang til de egyptiske myndigheder til at fremme dansk erhvervslivs interesser. Målet er at sikre, at Danmark fortsat får maksimalt udbytte af de spændende muligheder i Egypten, hvilket i sidste ende er til gavn for vækst og beskæftigelse i Danmark. 

Ambassaden bidrager også til at udvikle samarbejdet med Egypten under Det Arabiske Initiativ, som er Danmarks samarbejdsprogram med udvalgte lande i Mellemøsten og Nordafrika om reformer, demokratisering og økonomisk udvikling. Her kan du kan læse om Det Arabiske Initiativ (DAI), og du kan følge dem på Facebook Det Dansk-Egyptiske Dialog Initiativ i Cairo (DEDI) er en del af Det Arabiske Initiativ og på deres hjemmeside kan du læse mere om hvad instituttet laver.