Spring til indhold

Information om coronavirus/COVID-19

Her på siden kan du læse information til danske rejsende og fastboende i Egypten i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19.


Siden er senest opdateret den 03/06/2020 06:40

EGYPTEN

Udenrigsministeriet fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Egypten frem til og med 31. august. 

Rejsevejledning for Egypten kan læses her

Rejse til og fra Egypten

De egyptiske myndigheder har indstillet al international flytrafik. Der har været indsat ekstra fly, men det vides ikke pt., om der vil komme yderligere fly, da situationen udvikler sig hele tiden.

Såfremt du fortsat ønsker at udrejse og kan være klar til at rejse med kort varsel sandsynligvis med mellemlanding i en europæisk hovedstad, skal du registrere dig i Udenrigsministeriets krisedatabase ved at sende en mail til caiamb@um.dk. I mailen skal du angive: 1. Dit fulde navn 2. Køn 3. Fødselsdato 4. CPR-nummer 5. Pasnummer 6. Nationalitet 7. Dato for hvornår dit pas er udstedt 8. Dato for hvornår dit pas udløber 9. Mobiltelefonnummer 10. E-mail adresse 11. Hvor befinder du dig?Hvis du er uden for Kairo, hvor lang tid vil det under normale omstændigheder tage at komme til Kairo? 12. Er I en gruppe/familie sammen? Antal? Hvis I rejser flere sammen, har vi brug for detaljerede oplysninger på jer alle. Du bør også holde dig orienteret om ekstra fly her og på ambassadens Facebook side.


OBS! Udrejsemulighed til Frankfurt. Hvis du opholder dig i Egypten og ønsker at rejse til Danmark, er der fredag den 5. juni indsat ekstraordinær afgang fra Kairo til Frankfurt. Billetter til Frankfurt kan købes via Egypt Airs salgskontorer eller call center, som kan kontaktes på 1717 og (+20) 090070000. Ambassaden kan ikke garantere, at der vil være pladser på flyet, som forventes hurtigt at blive udsolgt. Du skal selv booke din rejse videre fra Frankfurt til Danmark.


JUNI: Øvrige udrejsemuligheder i juni. Hvis du opholder dig i Egypten og ønsker at rejse til Danmark, er der i løbet af juni indsat en række ekstraordinære afgange med Air France til Paris https://www.airfrance.com/eg og Lufthansa til Frankfurt http://lh.com. Billetter kan købes på flyselskabernes hjemmesider. Du skal være opmærksom på, at flyselskaberne kan have særlige krav i forbindelse med køb af billet f.eks. ift. sundhedsretningslinjer og afbestilling. Ambassaden kan ikke garantere, at der vil være plads på flyene, og du skal selv booke din rejse videre til Danmark.


Ambassaden følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/COVID-19 i Egypten. Danskere i Egypten opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne og nedenstående informationskanaler.


Ophold i Egypten


Hvis du fortsat er i Egypten, opfordres du til at registrere dig på Danskerlisten og hente Udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerliste her.

Udenrigsministeriet har oprettet en ny Facebook-gruppe til at facilitere frivillige indsatser for at bistå strandede danskere. I finder gruppen her.

De egyptiske myndigheder har overfor ambassaden oplyst, at alle bøder mm. som følge af fortsat ophold i Egypten på udløbne turistvisum og opholdstilladelser vil blive frafaldet, såfremt det forlængede ophold skyldes COVID-19 udbruddet.

Det globale udbrud af COVID-19 kan medføre vanskeligheder med forsendelser af post til og fra Danmark/Egypten. Det betyder, at der kan opstå problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort til Egypten med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon. Du kan finde yderligere information her.


Danskere, der befinder sig i Egypten og mistænker sig selv for at være smittede med coronavirus/COVID-19, skal undgå kontakt med andre mennesker og sætte sig i telefonisk forbindelse med det lokale sundhedsvæsen. Der er oprettet en national hotline (arabisk talende) med telefonnummeret 105 (tryk 1 for at blive stillet videre).

Der henvises generelt til Udenrigsministeriets rejsevejledning for Egypten, som du kan læse her.

Indrejserestriktioner i Danmark

Som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19, indførte Danmark søndag den 14. marts kontrol ved alle landets grænser. Personer, der ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, herunder i danske lufthavne, medmindre de har et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen – f.eks. hvis den pågældende bor eller arbejder i Danmark eller skal levere varer til Danmark. Ændringen betyder således ikke, at de danske grænser er lukket for danskere eller andre, der bor i Danmark, og er på vej hjem fra ferie eller andet udlandsophold. Ændringen omfatter imidlertid personer med gyldigt Schengen visum. Se mere her
De nye indrejserestriktioner til Danmark, har i nogle tilfælde gjort det svært for ikke danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet. Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat der viser dette (certificate to board).
Fra den 15. juni åbner Danmark grænserne til Tyskland, Island og Norge. Der er dialog med Sverige og Finland om yderligere åbning. For resten af Europa og verden frarådes fortsat som minimum alle ikke-nødvendige rejser frem til den 31. august

Det er nu muligt igen at søge om forretningsvisum til Danmark. Se mere på følgende link.

Udvikling af smitte og restriktioner i Egypten

Ifølge de egyptiske myndigheder er der 27536 smittede personer; både egyptere og udlændinge. Alle smittede er enten under behandling på et af de udvalgte hospitaler eller i karantæne. Ifølge de egyptiske myndigheder er 7642 af de 27536 tilfælde nu testet negative, hvoraf 6827 er blevet udskrevet. 1052 personer er døde.
De egyptiske myndigheder har taget en række tiltag for at inddæmme COVID-19. Tiltagene vurderes og ændres løbende, som led i en gradvis genåbningsplan. Fra den 30. maj og frem til 13. juni gælder følgende:
 • Udgangsforbud mellem kl. 20 og kl. 5. Man risikerer en på bøde på op til 4.000 EGP og/eller fængselsstraf, hvis det brydes.
 • Internationalflytrafik er indstillet. 
 • Tilrejsende til Egypten skal i 14 dages karantæne ved ankomst på et af myndighederne udvalgt opholdssted.
 • Det er obligatorisk at bære maske i det offentlige rum samt i f.eks. banker, supermarkeder, butikker, taxaer, Uber, metro og anden offentlig transport. Man risikerer en bøde på op til 4000 EGP, hvis man ikke overholder reglerne.
 • Skoler og universitet er lukket.
 • Restauranter, forlystelsesparker, biografer, natklubber og barer mv. er lukket. Fødevarebutikker inkl. supermarkeder og apoteker er åbne, og restauranter og caféer må levere mad hele døgnet.
 • De egyptiske myndigheder har begrænset sine funktioner, hvilket bl.a. betyder, at man ikke pt. kan få forlænget sit visum og opholdstilladelse.
 • Domstolene har begrænset sine funktioner, men behandler fortsat visse typer af sager bl.a. arvesager.
 • Sports- og ungdomsaktiviteter er suspenderet.
 • Turist attraktioner navnlig arkæologiske områder og museer er lukket.
 • Religiøse aktiviteter for både muslimer og kristne holdes på et absolut minimum. Dette betyder bl.a., at moskeer og kirker er lukkede og det ikke vil være muligt at blive viet eller holde begravelsesceremoni.
 • Store forsamlinger, herunder koncerter mm., er suspenderet.
 • Man kan dagligt maksimalt hæve 20.000 EGP i hæveautomater. Banker har åbent på hverdage mellem kl. 8:30-14:00.

WHO coronavisus site: Her kan du læse WHO's råd om, hvordan du bedst beskytter dig.

WHOs side for det østlige Middelhav: Her kan du læse nyt om regionen inkl. Egypten.

Ahram Online: Engelsksproget egyptisk nyhedsmedie der dækker udviklingen i Egypten. 

Kontakt os

Har du spørgsmål kan du ringe til den danske ambassade på telefonnummer: 02 2461 66 30, som har åbent pr. telefon på hverdage kl. 8-15. Ved at ringe til ambassadens hovednummer kan du uden for den normale åbningstid desuden blive omstillet til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter. Virker omstillingen ikke, kan du ringe direkte til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45 33 92 11 12. Du kan også skrive til os på caiamb@um.dk

Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Egypten rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du finde information om coronavirus/COVID-19.
 
For yderligere information se de 
danske myndighedes fælles informationsside og Udenrigsministeriets hjemmeside.


 

Kontakt

Egypten 
Danmarks Ambassade 
Nile City Towers
North Tower, 7th floor
2005C Corniche el Nil
Ramlet Boulaq
11221 Cairo

Tel: +20-2-24616630
Fax: +20-2-24619330
E-mail: caiamb@um.dk

Åbningstider:
Søndag-torsdag, kl. 8.00-15.00 

Læs mere om Udenrigsministeriets app 'Rejseklar' her

Tilmeld dig Danskerlisten