Spring til indhold

Kæledyr på rejse

Der findes særlige regler for privat ud- og indførsel af kæledyr fra og til Danmark. Det er en god ide at konsultere dyrlægen, før du tager dit kæledyr med på en udlandsrejse. Det kan tage tid at få vaccinationer og dokumenter. På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan de gælde regler for privat ind- og udførsel af kæledyr læses.

Ved kæledyr forstås:

Hunde, katte og fritter (pelsdyr, der nedstammer fra ilderen)
Fugle, bortset fra fjerkræ
Kaniner og gnavere
Krybdyr og padder
Hvirvelløse dyr, bortset fra bier og skaldyr
Tropiske akvariefisk

Reglerne for privat rejse med forskellige former for kæledyr kan læses på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Der er forbud mod at indføre en lang række dyr til Danmark.

Rejse med hunde og katte i EU og udenfor EU

For de fleste EU-lande gælder fælles EU-regler i forhold til ind- og udførsel af hunde og katte (Irland, Malta, Sverige og UK har egne indførelseskrav).

Ønsker du at indføre et kæledyr fra lande udenfor EU varierer kravene afhængigt af oprindelseslandet. Ønsker du at udføre et kæledyr til et land udenfor EU gælder veterinærbestemmelserne i det pågældende land. Læs mere om landespecifikke regler på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Der gælder følgende generelle krav: personledsagelse, ID-mærkning, EU pas til selskabsdyr og gyldig rabiesvaccination.

For Egypten kræves en rabies vaccination som ikke er mere end et år gammelt samt et Sundhedscertifikat som ikke må være udstedt senere end 14 dage før afrejsen.

 

Kontakt

Egypten 
Danmarks Ambassade 
Nile City Towers
North Tower, 7th floor
2005C Corniche el Nil
Ramlet Boulaq
11221 Cairo

Tel: +20-2-24616630
Fax: +20-2-24619330
E-mail: caiamb@um.dk

Åbningstider:
Søndag-torsdag, kl. 8.00-15.00