Spring til indhold

Egypten som marked

Efter en succesfuld investeringskonference i Sharm El-Sheikh i marts 2015 ser både internationale investorer og økonomiske forudsigelser positivt på Nillandet.

Suezkanalen og Egyptens geografiske placering gør Egypten til et af de bedste lande for eksportbaserede virksomheder. Egypten har ikke alene landforbindelse mellem Afrika og Mellemøsten – her er også en stor infrastruktur bygget op omkring søvejen mellem Europa og Asien.

Egyptens arbejdsstyrke er billig og stor. Den nye investeringslov har også begrænset bureaukratiet og retsvæsnet dømmer generelt i udenlandske investorers favør. Samtidig er der blevet lettet nogle restriktioner på udenlandske direkte investeringer.
Præsident Abdel Fattah Al-Sisi fremlagde en investeringslov tolv timer før investeringskonferencen i Sharm El-Sheikh – Egypt the Future. I de følgende konferencedage blev der lovet 120 milliarder dollars i investeringer. Konferencens resultater sendte et klart signal: troen på Egypten som investeringsmål er genoprettet.

Også de økonomiske analytikere ser positivt på Egyptens fremtid. Der langsigtede muligheder i landet, og væksten i BNP forventes at gå fra 2 % i 2012 til 6,4 % i det finansåret 2015/16. Udover det har nye muligheder åbnet sig i sektorer som grøn energi, detailhandel, tekstiler og sundhed.

Publikationer om Egypten hentes via thetradecouncil.dk:

https://thetradecouncil.dk/publikationer

 

BNP per capita: USD 3,314 (Verdensbanken)

Inflation: 10 % årlig (Egyptens Centralbank)

Primære sektorer: Landbrug: 14,5 %, Industry: 37,5 % og Tjenesteydelser: 48 % (bidrag til BNP, CIA World Factbook)

Nemhed ved at drive forretning: 112 ud af 189 (Verdensbanken)

Arbejdsstyrke: 27.742.106 (Verdensbanken)

 

Egypten 
Danmarks Ambassade 
Nile City Towers
North Tower, 7th floor
2005C Corniche el Nil
Ramlet Boulaq
11221 Cairo

Tel: +20-2-24619330
E-mail: caiamb@um.dk

Åbningstider:
Søndag-torsdag, kl. 8.00-15.00