Spring til indhold

Danida Business Egypten

Danida har støttet Egypten siden 1997. Siden da er Egypten kommet langt og kun fire af vores programmer er tilbage i landet: Danida Business Finance, Danida Business Explorer, Danida Business Partnerships og Business-to-Business.

Danida Business Finance (DBF)

DBF tilbyder subsidierede lån til infrastrukturelle projekter i vores prioritetslande, heriblandt Egypten. Projektet skal bidrage til bæredygtig udvikling i modtagerlandet. De vigtigste sektorer er transport, energi, vand og sanitet.

Vores primære fokus er på at sikre at alle pengene går til grøn udvikling. Lånene er altid til nul procent rente og går til finansiering af udstyr og teknisk assistance til projekter i udviklingslande. Lånene skal betales tilbage til udlåneren, som oftest over 10 år.

Danida Business Explorer

Danida Business Explorer yder finansiel støtte til danske selskaber, der er interesserede i at undersøge forretningsmuligheder i udviklingslande. Vi giver selskab adgang til finansiering til op til en halv million eller maksimum halvdelen af de totale omkostninger, der måtte være ved at analysere et specifikt projekt.
De projekter, vi støtter, skal arbejde med lokal udvikling på de områder, som modtagerlandet mangler at udvikle. Det skal være gennem bæredygtig vækst og ansættelse. Projekterne skal leve op til menneskerettighedsprincipperne fra FN.

Danida Business Partnerships and Business-to-Business

Danida Business-to-Business-programmet blev lavet til at udvikle den private sektor ved at støtte etableringen af langsigtede partnerskaber mellem danske selskaber og deres modparter i udviklingslandene. Det blev senere erstattet af Danida Business Partnerships.

Danida Business Partnerships var designet til at reducere fattigdom gennem bæredygtige aftaler mellem danske og lokale selskaber. Overførslen af know-how og teknologi gjorde lokale selskaber mere konkurrencedygtige samt løftede barren for ansattes levestandarder.

Begge programmer er i dag suspenderede, men vi vil fortsætte vores eksisterende aftaler til de ender. Den danske regering arbejder på et nyt program, der vil blive afsløret ved årets afslutning.

For mere information om Danida Business Explorer (på engelsk)

For mere information om Danida Business Finance (på engelsk)

Yderligere spørgsmål kan besvares ved henvendelse til ambassaden. 

Egypten 
Embassy of Denmark

Nile City Towers

North Tower, 7. sal

2005C Corniche el Nil

Ramlet Boulaq

11221 Cairo

Tel: +20-2-24619330

Email: caiamb@um.dk

Åbningstider:
Søndag-Torsdag, kl. 8.00-15.00